Groundhouse koffie

Ons verhaal

Groundhouse brengt de persoonlijkheid en het enthousiasme rond een onafhankelijke koffiecultuur op de werkplek.

Wij weten dat de kennis van onze koffie – oorsprong, smaakprofiel, ethische achtergrond – en onze getrainde barista’s weerklank vinden bij onze klanten. Zij zijn op zoek naar iets beters, iets anders. Green Kitchen heeft Groundhouse ontwikkeld als deel van deze nieuwe koffiecultuur, een reactie van de consument tegen de eentonigheid van merken.

Blend #3

Smaak: Deze blend is krachtig en vol, met een toets van donkere chocolade, waardoor hij perfect is voor een aromatische en smaakvolle cappuccino of een lekkere espresso. Een unieke blend van arabica’s geeft Blend 3 een onmiskenbaar krachtig smaakprofiel.

Oorsprong: onze koffiebonen zijn afkomstig van kleinschalige Indische coöperaties en andere vertrouwde producenten uit Nicaragua en El Salvador. Zij leveren ons hun beste bonen van het seizoen om het smaakprofiel te verrijken.

Blend #7

Smaak: uitzonderlijk aromatisch, met toetsen van volle chocolade, diepe karamel en zoete, fruitige ondertonen. De traag geroosterde, handgeplukte bonen geven een scherpe zoetheid en volle smaak die perfect tot zijn recht komt in espresso’s of in combinatie met melk.

Oorsprong: een 100% biologische arabicablend uit duurzame kleine landbouwbedrijven in Ethiopië en Nicaragua. Blend 7 wordt volgens het seizoen geproduceerd, wat zorgt voor een consistente smaak doorheen het jaar. De bonen worden gekweekt volgens goede biologische methodes op erkende boerderijen.

Barista Academy

Wij vinden dat goede koffie maken een kunst is. Het oogsten, verwerken en verschepen van de koffiebonen alleen al kan tot zes maanden duren; al die zorgvuldigheid en toewijding leidt tot niets als de koffie in handen valt van een onbekwame barista.

De barista’s van Green Kitchen volgen onze Barista Academy-opleiding om ervoor te zorgen dat ze de boon respecteren, de smaken volwaardig tot hun recht laten komen en zo tot de beste espresso komen om te gebruiken in heerlijke aromatische dranken. Eenmaal per jaar nemen ze het tegen elkaar op tijdens onze jaarlijkse baristawedstrijd. Ze strijden er voor de titel van ‘Head Barista’ en de eer om een nieuw drankje een naam te geven. Alsof de namen van onze koffies nog niet gek genoeg waren …

Groundhouse ‘Give Back’-programma:

Ons specifieke ‘Give Back’-programma is voor ons nog het meest opwindende. Samen met onze koffieleverancier zijn we de verbintenis aangegaan om rechtstreeks te investeren in de gemeenschappen waar onze Blend 3- en Blend 7-bonen worden geproduceerd.

Het programma ging uit van een eenvoudige vraag – wat heeft uw gemeenschap nodig? Het antwoord was even eenvoudig, betere toegang tot gezondheidszorg en onderwijs.

Ecoffee cup

We produceren onze eigen bekers om aan onze klanten te verkopen en zo het gebruik van herbruikbare bekers te stimuleren, in plaats van wegwerpbekers.

Ons beleid om bij Green Kitchen plastic voor eenmalig gebruik te vermijden, heeft ons aangezet om herbruikbare bekers te promoten. Wat zit erin voor ons? Wij geloven dat dit het beste is voor het milieu. Wat zit erin voor u? Precies hetzelfde. We zorgen samen voor een beter milieu

De kunst van flexibiliteit

Wij geloven niet in een ‘one size fits all’ dienstverlening, en onze klanten ook niet. U bent op zoek naar een koffieservice die afgestemd is op de behoeften van uw bedrijf, niet omgekeerd.

Groundhouse werd ontwikkeld met het oog op uiteenlopende werkomgevingen, van een volledige koffiebar-ervaring met barista tot hoogstaande geautomatiseerde dienstverlening en alles daartussenin. We hebben smaaktests gedaan en werden daarbij steeds als nummer één gekozen. We zouden verheugd zijn om binnenkort een degustatie te organiseren op een werkplaats in uw buurt.

Laten we over koffie praten!

De geur van koffie is een geur waar je van zult houden, rijk en smaakvol als zijn smaak. Onze barista’s hebben vele uren training gehad om het beste koffiekopje voor u te maken! We hebben koffiecorneroplossingen, op maat gemaakt om aan uw behoeften te voldoen.